Du behöver
- 375 g gurka
- 1.5 tsk salt
- 15 g färsk ingefära
- 1.5 tsk curry (mild)
- 4 msk citronsaft nypressad
- 0.5 krm kajennpeppar
- 1 tsk strösocker
- 4 msk olivolja (oliv)olja
- 1 tsk kummin
- 6 st myntablad eller en nypa torkad mynta
Garnering:
myntablad hela
Gör så här
1
Skala gurkan, men låt några smala ränder vara kvar. Skär den i tunna skivor. Strö på salt och låt den gurksaft som dras ut rinna av i ett durkslag.
2
Skala ingefäran och hacka den mycket fint. Blanda den med resten av ingredienserna till en sås. Torka av gurkskivorna lätt genom att trycka över dem med en “boll” hushållspapper. Blanda ner skivorna i såsen.
Smakar extra gott tillsammans med Grillspett på rostbiff.