Gurksallad

Du behöver 375 g gurka 1.5 tsk salt 15 g färsk ingefära 1.5 tsk curry (mild) 4 msk citronsaft nypressad 0.5 krm kajennpeppar 1 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 375 g gurka
  • 1.5 tsk salt
  • 15 g färsk ingefära
  • 1.5 tsk curry (mild)
  • 4 msk citronsaft nypressad
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 4 msk olivolja (oliv)olja
  • 1 tsk kummin
  • 6 st myntablad eller en nypa torkad mynta

Garnering:

myntablad hela

Gör så här

1
Skala gurkan, men låt några smala ränder vara kvar. Skär den i tunna skivor. Strö på salt och låt den gurksaft som dras ut rinna av i ett durkslag.

2
Skala ingefäran och hacka den mycket fint. Blanda den med resten av ingredienserna till en sås. Torka av gurkskivorna lätt genom att trycka över dem med en “boll” hushållspapper. Blanda ner skivorna i såsen.


Kommentar:
Smakar extra gott tillsammans med Grillspett på rostbiff.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top