Gyllene fisksoppa

Du behöver 8 dl vatten 3 st fiskbuljongtärning 1.5 tsk fänkålsfrön hela 0.5 tsk curry 1 tsk gurkmeja 400 g fiskfilé (halvtina frysfisken) 2 st...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 dl vatten
  • 3 st fiskbuljongtärning
  • 1.5 tsk fänkålsfrön hela
  • 0.5 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 400 g fiskfilé (halvtina frysfisken)
  • 2 st röd paprika eller gula paprikor
  • 4 dl mjölk
  • salt 1 dl finskuren dill
  • apelsinskal rivet skal av 1/2

Aïoli:

2 st vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche

Gör så här

1
Gör först aïolin: Pressa vitlöken och blanda i crème fraîchen. Häll i serveringsskål och ställ i kylen.

2
Häll vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärningar, fänkålsfrön, curry och gurkmeja. Koka 5 minuter.

3
Skär fisken i bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Lägg ner fisk och paprika i kastrullen och häll i mjölken. Sjud soppan 5-10 minuter tills fiskbitarna är vita och fasta. Smaka av med salt och tillsätt dill och apelsinskalet om så önskas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top