Du behöver
- 8 dl vatten
- 3 st fiskbuljongtärning
- 1.5 tsk fänkålsfrön hela
- 0.5 tsk curry
- 1 tsk gurkmeja
- 400 g fiskfilé (halvtina frysfisken)
- 2 st röd paprika eller gula paprikor
- 4 dl mjölk
- salt 1 dl finskuren dill
- apelsinskal rivet skal av 1/2
Aïoli:
2 st vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
Gör så här
1
Gör först aïolin: Pressa vitlöken och blanda i crème fraîchen. Häll i serveringsskål och ställ i kylen.
2
Häll vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärningar, fänkålsfrön, curry och gurkmeja. Koka 5 minuter.
3
Skär fisken i bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Lägg ner fisk och paprika i kastrullen och häll i mjölken. Sjud soppan 5-10 minuter tills fiskbitarna är vita och fasta. Smaka av med salt och tillsätt dill och apelsinskalet om så önskas.