Handstampad kål/pizzasallad

Du behöver 1 st rödkålshuvud ca 1 kg Salladsdressing: 0.5 dl äppelcidervinäger 0.5 dl vatten 0.5 dl persilja eller purjolök 0.5 msk örtsalt oregano timjan...


0 portioner

Du behöver

  • 1 st rödkålshuvud ca 1 kg

Salladsdressing:

0.5 dl äppelcidervinäger
0.5 dl vatten
0.5 dl persilja eller purjolök
0.5 msk örtsalt
oregano timjan eller basilika
0.5 dl olja

Gör så här

1
Gör dressingen först: Blanda vinäger, vatten, persilja eller purjo, örtsalt och en av örtkryddorna. Låt blandningen stå och “svälla” minst 10 minuter, så att smaken hinner utvecklas.

2
Blanda sedan i oljan. (Dressingen går bra att spara om den förvaras i kylskåp.)

3
Skär kålen i strimlor och lägg i en bunke. Häll över dressingen. Slå kålen med knuten näve mot botten av bunken.

4
Genom att på detta vis “stampa” kålen, blir den mjuk och saftig.

5
Lägg över en tallrik, eller annan lätt tyngd och låt bunken stå kallt några timmar innan kålen serveras.


Kommentar:
Ett recept från Ottsjökocken Lars-Göran Larsson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top