Du behöver
- 1.5 kg kanin eller hare
- 0.5 kg grishals
- 1 st madeiragelatin
- 1 st svål
- 1 msk persilja torkad
- 0.5 msk lagerblad krossade
- 2 st ägg
- 0.5 dl eau de vie
- 1 dl portvin eller annat starkvin t ex madeira eller banyols
(1 krossad vitlöksklyfta)
Gör så här
1
Bena ur köttet och hacka i små bitar. Gör i ordning gelatinet så att det blir flytande. Klä en eller flera djupa ugnsfasta porslins- eller keramikformar i botten med fläsksvålen.
2
Blanda köttet med alla övriga ingredienser väl i en stor bunke. Fördela blandningen i formarna. Täck med aluminiumfolie och lock. Det skall vara riktigt tätt. Ställ formarna i vattenbad och baka i ugn 1 timme och 30 minuter i 220 grader. Låt patén kallna och njut i skivor med inlagd gurka.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.