Läsar-recept

Harpaté

Du behöver 1.5 kg kanin eller hare 0.5 kg grishals 1 st madeiragelatin 1 st svål 1 msk persilja torkad 0.5 msk lagerblad krossade 2...


8 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg kanin eller hare
  • 0.5 kg grishals
  • 1 st madeiragelatin
  • 1 st svål
  • 1 msk persilja torkad
  • 0.5 msk lagerblad krossade
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl eau de vie
  • 1 dl portvin eller annat starkvin t ex madeira eller banyols

(1 krossad vitlöksklyfta)

Gör så här

1
Bena ur köttet och hacka i små bitar. Gör i ordning gelatinet så att det blir flytande. Klä en eller flera djupa ugnsfasta porslins- eller keramikformar i botten med fläsksvålen.

2
Blanda köttet med alla övriga ingredienser väl i en stor bunke. Fördela blandningen i formarna. Täck med aluminiumfolie och lock. Det skall vara riktigt tätt. Ställ formarna i vattenbad och baka i ugn 1 timme och 30 minuter i 220 grader. Låt patén kallna och njut i skivor med inlagd gurka.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top