Hasse-bröd

Du behöver 50 g jäst 5 dl vatten 1 tsk salt 2 st ägg 2 dl farinsocker brödkrydda 16.5 dl rågsikt 1 dl vetemjöl Gör...


2 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 2 dl farinsocker
  • brödkrydda
  • 16.5 dl rågsikt
  • 1 dl vetemjöl

Gör så här

Smula ner jästen i en stor bunke, blanda med ljummet vatten, salt, ägg och farinsocker. Arbeta in det mesta av mjölet, låt jäsa under duk 15 minuter. Knåda in resten av mjölet, forma 2 limpor och lägg dem i smorda formar. Eller dela degen i bitar och lägg i smord långpanna till ett enda stort brytbröd. Grädda långt ner i ugnen i 200 grader, 30-40 minuter. Täck med folie om bröden börjar se mörka ut.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top