Hasselnötspanerad torskfilé

Du behöver 300 g torskfilé, färsk eller tinad 1 dl hasselnötskärnor 1/2 tsk salt 1 kryddmått vitpeppar smör eller margarin att steka i Gör så...


2 portioner

Du behöver

  • 300 g torskfilé, färsk eller tinad
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • smör eller margarin att steka i

Gör så här

Torka av fisken och dela den i bitar. Mal nötkärnorna i mandelkvarn. Blanda med salt och peppar. Vänd fiskbitarna i nötmjölet. Lägg fisken i en stekpanna med matfett som blivit varmt, men inte brynt. Stek fisken på svag värme på båda sidor, ca 8 minuter, tills den är vit rakt igenom. Rödbetsrivet serveras med en vinägrett av 2 msk olja, 2 tsk vinäger, 1/2 krm salt, svartpeppar från kvarn.


Kommentar:
Rosta gärna hasselnötterna i torr stekpanna innan de mals. Då får nötmjölet kraftigare smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top