Havre-russinkakor

Du behöver 150 g smör 3 dl havregryn strösocker I dl russin I dl 1.5 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat Gör så här Sätt ugnen...


12 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl havregryn
  • strösocker I dl
  • russin I dl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Häll det över havregrynen. Rör om och låt det stå ett par minuter. Tillsätt socker och russin. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner det. Klicka ut smeten på en papprad plåt. Grädda i 15-20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top