Du behöver

  • ca 75 g bacon, skuren i mindre bitar
  • 1/2 röd lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta som hackas
  • 2 dl majskorn
  • 3 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond från flaska
  • 1/2-1 msk soja
  • 1-2 krm sambal oelek
  • Tillbehör:
  • hårdstekt baconskiva
  • 1-2 msk crème fraîche
  • några trekanter skurna ur en tortilla- eller tunnbrödsskiva
  • riven ost med fart i
  • bladpersilja
  • tunna skivor av färsk chili för den som törs

Gör så här

Bryn baconbitarna i en torr het liten gryta. Lägg i löksorterna och låt dem bryna med. Häll i majskorn, vatten och grönsaksfond. Hetta upp. Smaka av med soja och sambal oelek, observera efter din egen smak. Servera med tillbehören och små snittar med ost, persilja och chili.