Honungs- och pepparglaserad fruktsallad

Du behöver 3 dl vatten 3 msk strösocker 1 msk honung 1/2-1 spansk peppar 1 kanelstång 1/2 tsk kardemummakärnor 1 stjärnanis 6 kumquats i skivor...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk honung
  • 1/2-1 spansk peppar
  • 1 kanelstång
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 1 stjärnanis
  • 6 kumquats i skivor
  • 1 liter jordgubbar och 1 klase vindruvor

Gör så här

1
Koka upp vatten, socker, honung, strimlad pepparfrukt, kanel, kardemumma och stjärnanis. Skiva kumquats och lägg i dem. Låt allt koka cirka 10 minuter och sedan svalna. Häll över fruktlagen.

2
Servera med en klick vaniljgrädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top