Honungslime-yoghurt

Du behöver 8 port. 4 dl (2 burkar) matlagningsyoghurt 2 msk ljus honung 1 msk pressad saft av lime 1 salladslök 1 msk gourmetsalt 3...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 8 port.
  • 4 dl (2 burkar) matlagningsyoghurt
  • 2 msk ljus honung
  • 1 msk pressad saft av lime
  • 1 salladslök
  • 1 msk gourmetsalt
  • 3 krm kajennpeppar
  • 1 dl finhackade korianderblad
  • skal av 1 limefrukt

Gör så här

1
Blanda yoghurten med honung. Om honungen är fast i konsistensen hjälper det att ljumma den lite, i mikro eller hett vattenbad.

2
Raspa eller tunnskala limefrukten innan den pressas. Ansa och finstrimla den lilla tunna löken.

3
Vänd ner limesaft, lök, salt, peppar och hackade korianderblad i såsen. Färsk koriander brukar finnas bland örtkrukorna i butiken. I annat fall får 1/2-1 tsk välkrossade korianderfrön från påse duga, fastän de knappast kan kallas primörer.

4
Låt gärna yoghurtsåsen stå och dra en stund, smaken blir rundare då. Blanda i de flesta citrusstrimlorna i sista stund, strö över några som pynt.


Kommentar:
Tips! Rasp eller finstrimlat skal av citrus kan förvaras flera dagar i kylen om det är i en tät burk med ett par stänk vatten. Det är bra att ha till diverse garnering, passa på att raspa eller skala före varje citruspressning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top