Hoummusröra med enbär

Du behöver 4 rejäla klyftor lös vitkål Hoummusröra: 1 burk (ca 400 g) kikärter 1 dl finskivad purjolök 1 dl (matlagnings)yoghurt 1/2 tsk salt 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 rejäla klyftor lös vitkål
    Hoummusröra:
    1 burk (ca 400 g) kikärter
    1 dl finskivad purjolök
    1 dl (matlagnings)yoghurt
    1/2 tsk salt
    1 krm vitpeppar
    1 tsk krossade enbär

Gör så här

1
Koka vitkålsklyftorna i saltat vatten 8-10 minuter. De ska ha lite krispighet kvar. Sila av vattnet och håll kålen varm under lock.

2
Sila spadet av kikärterna, och spola av en gång under kallvattenskranen. Häll ärterna i matberedaren. Mosa dem och tillsätt purjo, yoghurt, salt och peppar medan maskinen går. Hoummus ska ha näst intill purékonsistens.

3
Lägg upp hoummusröran på tallrikar. Strö på enbären. Skeda över väl avrunna kålklyftor.

4
Servera renskav till, och kokt potatis om så önskas.

5
Fräs renskav med 1 finhackad lök i 2 msk smör eller margarin. Häll över 1 dl mörkt öl, tillsätt 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Låt puttra under lock några minuter tills köttet är mört.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top