Hyttsill

Du behöver saltsillfilé 3.5 st gula lökar eller 1 stor purjolök 45 g smör Gör så här 1 Sätt ugnen på 250 grader. 2 Lägg...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • saltsillfilé
  • 3.5 st gula lökar eller 1 stor purjolök
  • 45 g smör

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader.

2
Lägg sillfiléerna på fyrkantiga bitar smörpapper. Skala och skiva löken och fräs den 3-4 minuter i 2 msk smör tills den är mjuk och glansig. Fördela löken på sillfiléerna, klicka på lite smör och stäng till paketen väl. Sätt dem med skarven nedåt på ugnsplåten.

3
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Servera med kokt skalpotatis, eller bakad potatis och rårörda lingon.


Kommentar:
Hyttsill är en gammal småländskt tradition. Luffare och vagabonder kom till glashyttan för att värma sig ett par nätter och samtidigt värma sin sill i glasugnen. I våra dagar lever hyttsillen kvar, nu som populär turistattraktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top