Du behöver
- 2 pkt renskav (2×240 g)
- 1 st äggula
- 1 dl vispgrädde
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- rosmarin några barr
- 1 krm timjan
- 500 g renkött
- olivolja lite
- 1 st äggvita
- smör till stekning
Gör så här
1
Tina renskavet och finfördela det i en matberedare. Ha i äggulan och späd med grädden. Färsen ska bli fast och formbar. Krydda. Stek ett prov. Krydda eventuellt lite mer.
2
Putsa renfilén fri från senor.
3
Bred ut färsen på ett oljat smörpapper till en rektangulär kaka cirka 1 cm tjock.
4
Pensla den med äggvitan. Lägg på renfilén och rulla färsen omkring, jämnt och fint. Bryn rullen i smör i ganska varm panna så att rullen får fin färg. Stäng av plattan, täck med ett lock och låt rullen bli het i eftervärmen. Låt stå så i cirka 5 minuter.
5
Linda in rullen i aluminumfolie. Låt den vila till det är dags att skära upp.
6
Serveras varm eller ljummen.
Ett inslag i ”Meny i norrländsk anda” som ingår i temafesten ”Liten fest för familj och släkt”. Fler festidéer hittar du om du klickar på ”Temafester” i Kökets vänstermeny.