Inbakad renkalvfilé

Du behöver 2 pkt renskav (2×240 g) 1 st äggula 1 dl vispgrädde 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar rosmarin några barr 1 krm timjan...


6 portioner

Du behöver

  • 2 pkt renskav (2×240 g)
  • 1 st äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rosmarin några barr
  • 1 krm timjan
  • 500 g renkött
  • olivolja lite
  • 1 st äggvita
  • smör till stekning

Gör så här

1
Tina renskavet och finfördela det i en matberedare. Ha i äggulan och späd med grädden. Färsen ska bli fast och formbar. Krydda. Stek ett prov. Krydda eventuellt lite mer.

2
Putsa renfilén fri från senor.

3
Bred ut färsen på ett oljat smörpapper till en rektangulär kaka cirka 1 cm tjock.

4
Pensla den med äggvitan. Lägg på renfilén och rulla färsen omkring, jämnt och fint. Bryn rullen i smör i ganska varm panna så att rullen får fin färg. Stäng av plattan, täck med ett lock och låt rullen bli het i eftervärmen. Låt stå så i cirka 5 minuter.

5
Linda in rullen i aluminumfolie. Låt den vila till det är dags att skära upp.

6
Serveras varm eller ljummen.


Kommentar:
Ett inslag i ”Meny i norrländsk anda” som ingår i temafesten ”Liten fest för familj och släkt”. Fler festidéer hittar du om du klickar på ”Temafester” i Kökets vänstermeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top