Indonesiska inlagda gurkor

Du behöver 2 slanggurkor 2 tsk salt Marinad: 5 msk hackad gul lök 3 hackade vitlöksklyftor 2 tsk riven ingefära 4 kimirinötter, lättrostade (kan uteslutas)...


6 portioner

Du behöver

  • 2 slanggurkor
  • 2 tsk salt
  • Marinad:
  • 5 msk hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk riven ingefära
  • 4 kimirinötter, lättrostade (kan uteslutas)
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk majs- eller olivolja
  • 3 dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk gurkmeja
  • 4 strimlade, urkärnade chilipepparfrukter
  • någon msk vatten eller svag buljong

Gör så här

Skölj gurkorna, dela dem på längden, ta bort fröna med hjälp av en sked och skär dem i 2 cm breda bitar. Strö på salt och låt gurkbitarna rinna av i en sil. Mixa eller mal lök, vitlök, ingefära, kimirinötter och socker till en pasta. Fräs kryddpastan i olja och tillsätt vinäger, gurkmeja, strimlade pepparfrukter och någon matsked vatten. Låt småkoka i cirka 5 minuter. När marinaden har svalnat hälls den över gurkorna. Låt stå i några timmar eller en natt. Servera i glasskål, det ser vackrast ut. Håller cirka tre dagar i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top