Du behöver
- 2 slanggurkor
- 2 tsk salt
- Marinad:
- 5 msk hackad gul lök
- 3 hackade vitlöksklyftor
- 2 tsk riven ingefära
- 4 kimirinötter, lättrostade (kan uteslutas)
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk majs- eller olivolja
- 3 dl vitvinsvinäger
- 2 tsk gurkmeja
- 4 strimlade, urkärnade chilipepparfrukter
- någon msk vatten eller svag buljong
Gör så här
Skölj gurkorna, dela dem på längden, ta bort fröna med hjälp av en sked och skär dem i 2 cm breda bitar. Strö på salt och låt gurkbitarna rinna av i en sil. Mixa eller mal lök, vitlök, ingefära, kimirinötter och socker till en pasta. Fräs kryddpastan i olja och tillsätt vinäger, gurkmeja, strimlade pepparfrukter och någon matsked vatten. Låt småkoka i cirka 5 minuter. När marinaden har svalnat hälls den över gurkorna. Låt stå i några timmar eller en natt. Servera i glasskål, det ser vackrast ut. Håller cirka tre dagar i kylskåp.