Du behöver
- en rejäl knota färsk ingefära
- ca 800 g tinade kycklinglår
- salt
- svartpeppar
- olja att pensla med
- Sallad:
- 2 krm citronpeppar
- 4 dl lätt crème fraîche
- rivet skal av 1/2 citron
- 1 msk pressad citron
- 1/2 tsk salt
- 1 krm kajennpeppar
- 2 krm strösocker
- 3 stora syrliga röda äpplen
- 600 g kall kokt fast potatis
- 50 g valnötskärnor
Gör så här
1
Skala ingefäran och finriv den, cirka 2 msk riv behövs. Salta, svartpeppra och gnid ingefära på alla kycklingköttytor, helst innanför skinnet. Vik tillbaks skinnet efteråt och pensla alla sidor med olja.
2
Lägg i smord ugnsform och stek cirka 30 minuter mitt i 200 grader varm ugn.
3
Blanda citronpepparn i crème fraîche liksom citronskal, pressad citron, salt, kajenn och socker.
4
Tag ur och tärna äpplena, blanda dem genast i dressingen så de inte mörknar. Tärna potatisen, hacka nötterna grovt och blanda i dessa också.