Ingefärskyckling med sallad

Du behöver en rejäl knota färsk ingefära ca 800 g tinade kycklinglår salt svartpeppar olja att pensla med Sallad: 2 krm citronpeppar 4 dl lätt...


4 portioner

Du behöver

  • en rejäl knota färsk ingefära
  • ca 800 g tinade kycklinglår
  • salt
  • svartpeppar
  • olja att pensla med
  • Sallad:
  • 2 krm citronpeppar
  • 4 dl lätt crème fraîche
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 krm strösocker
  • 3 stora syrliga röda äpplen
  • 600 g kall kokt fast potatis
  • 50 g valnötskärnor

Gör så här

1
Skala ingefäran och finriv den, cirka 2 msk riv behövs. Salta, svartpeppra och gnid ingefära på alla kycklingköttytor, helst innanför skinnet. Vik tillbaks skinnet efteråt och pensla alla sidor med olja.

2
Lägg i smord ugnsform och stek cirka 30 minuter mitt i 200 grader varm ugn.

3
Blanda citronpepparn i crème fraîche liksom citronskal, pressad citron, salt, kajenn och socker.

4
Tag ur och tärna äpplena, blanda dem genast i dressingen så de inte mörknar. Tärna potatisen, hacka nötterna grovt och blanda i dessa också.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top