Ingefärsringar

Du behöver 100 g smör 2 dl mjölk 50 g jäst 1/2 dl strösocker 2 krm salt 1 dl (ca 4 klumpar) strimlad eller hackad...


15 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl (ca 4 klumpar) strimlad eller hackad syltad ingefära
  • 1 msk sockerlag ur ingefärsburken
  • ca 6 dl vetemjöl
  • Tillbehör:
  • ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

1
Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till cirka 40 grader (något mer än fingervärme). Smula jästen och vispa ut den med degvätskan. Arbeta ner resten av ingredienserna, men ta inte mer mjöl än som absolut behövs, och forma en lättarbetad deg.

2
Lägg degen på bakbordet eller direkt på ett bakplåtspapper, utan föregående jäsning, och tryck ut den med handen till en platta (30 x 30 cm).

3
Tag ut cirklar med ett mått med 9 cm i diameter. Tag ut en inre cirkel med ett mindre mått (ca 5 cm i diameter). Lappa ihop degen till nya cirklar. Lägg ringarna på plåt med bakplåtspapper.

4
Låt jäsa i 30 minuter eller till dubbel storlek. Pensla med ägg och beströ med pärlsocker. Grädda i 225 graders ugnsvärme cirka 8 minuter. Ringarna går utmärkt att frysa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top