Ingefärssoppa med fågelbröst

Du behöver 10 cm purjolök i fina strimlor 200 g kycklingfilé eller kalkonfilé 1 msk olja 1 tsk curry (madrastyp) 2 cm ingefära extra fintärnad...


2 portioner

Du behöver

  • 10 cm purjolök i fina strimlor
  • 200 g kycklingfilé eller kalkonfilé
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry (madrastyp)
  • 2 cm ingefära extra fintärnad
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 st kokosmjölk (400 g)
  • salt
  • 2 msk maizena + 2 msk grädde

Garnering:

körvel några skaldjursstjärtar och strimlor av rött äppelskal

Gör så här

1
Fräs purjo och det skinn- och benfria fågelköttet i lite olja utan att det bränns vid. Låt curryn fräsa med en stund. Späd med buljong, rör i ingefäran och låt koka ihop till halva vätskemängden utan lock.

2
Mixa och häll tillbaka i grytan. Blanda i kokosmjölk och låt soppan puttra sig len en stund med locket på glänt och svag värme under kastrullen. Smaka av med salt.

3
Tycker du att soppan ska vara tjockare kan du reda den med vanlig maizena utrörd i en gräddskvätt. Låt bara koka upp och servera bums i heta tallrikar med någon eller alla av de föreslagna garnityren.


Kommentar:
Krögaren Peter Häberli har komponerat den här rätten, som ingår i en supé tillsammans med vietnamesiska vårrullar plattfisk med rot- och paprikatäcke Peters pannacotta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top