Du behöver
- 10 cm purjolök i fina strimlor
- 200 g kycklingfilé eller kalkonfilé
- 1 msk olja
- 1 tsk curry (madrastyp)
- 2 cm ingefära extra fintärnad
- 2 dl grönsaksbuljong
- 1 st kokosmjölk (400 g)
- salt
- 2 msk maizena + 2 msk grädde
Garnering:
körvel några skaldjursstjärtar och strimlor av rött äppelskal
Gör så här
1
Fräs purjo och det skinn- och benfria fågelköttet i lite olja utan att det bränns vid. Låt curryn fräsa med en stund. Späd med buljong, rör i ingefäran och låt koka ihop till halva vätskemängden utan lock.
2
Mixa och häll tillbaka i grytan. Blanda i kokosmjölk och låt soppan puttra sig len en stund med locket på glänt och svag värme under kastrullen. Smaka av med salt.
3
Tycker du att soppan ska vara tjockare kan du reda den med vanlig maizena utrörd i en gräddskvätt. Låt bara koka upp och servera bums i heta tallrikar med någon eller alla av de föreslagna garnityren.
Krögaren Peter Häberli har komponerat den här rätten, som ingår i en supé tillsammans med vietnamesiska vårrullar plattfisk med rot- och paprikatäcke Peters pannacotta.