Ingefärsspjäll

Du behöver 1 kg tjockskuret revbensspjäll 1 tsk salt 2 krm vitpeppar nymalen 2 msk ingefära (eller 2 tsk torkad, malen) 2 msk flytande honung...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg tjockskuret revbensspjäll
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymalen
  • 2 msk ingefära (eller 2 tsk torkad, malen)
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

Gnid spjället med salt, peppar och ingefära, låt ingefärsrivet ligga kvar på köttytorna. Lägg i långpanna med fetaste sidan upp, stek i nedre delen av 175 grader varm ugn drygt 1 1/2 timme, tills klar – inte röd – köttsaft sipprar ut vid djupt provstick i tjockaste köttdelen. Tag ut och höj ugnsvärmen till 250 grader. Pensla köttet med honung (om den är fast kan man värma den lite först) och grilla det till fin färg mitt i ugnen cirka 10 minuter.


Kommentar:
Vi dukar upp ett härligt julbord, lika klassiskt som modernt. Klicka på länkarna för övriga rätter från julbordet!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top