Isterband med mandelpotatismos.

Du behöver 800 g mandelpotatis ca 2 dl varm mjölk 6-7 blomkålsbuketter 100 g spenat, färsk eller fryst 2 msk smör 1 vitlöksklyfta Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g mandelpotatis
  • ca 2 dl varm mjölk
  • 6-7 blomkålsbuketter
  • 100 g spenat, färsk eller fryst
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

1
Skala och koka mandelpotatisen. Vispa den tillsammans med varm mjölk. Koka blomkålsbuketterna mjuka i lite vatten. Hacka spenaten och värm den tillsammans med smöret.

2
Rör ner spenatsmöret i moset tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Vänd slutligen ner blomkålsbuketterna som ligger gömda som en överraskning.

3
Servera det goda moset till nystekt isterband och Rogers favoritsallader – morotssallad eller vitkålssallad.


Kommentar:
En favorit från Roger Karlsson, isterbandsälskare och köksmästare på Vasamuseets restaurang.
Välj korv till som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top