Isterband med skånsk potatis

Du behöver 800 g potatis 1 st gul lök 1 msk smör 3 dl mjölk vetemjöl ev. 1 tsk 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • vetemjöl ev. 1 tsk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad gräslök

Till servering:

saltgurka

Gör så här

1
Skala potatisen och skär den i 2 cm stora tärningar. Skala och grovhacka löken.

2
Stek potatis och lök i lite smör. Lägg över i en kastrull och tillsätt mjölk, (vetemjöl), steksky, salt och peppar. Koka färdigt på svag värme tills potatisen är mjuk.

3
Strö över hackad gräslök och servera med saltgurka och nystekta isterband.


Kommentar:
En favorit från Roger Karlsson, isterbandsälskare och köksmästare på Vasamuseets restaurang.
Välj korv till som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top