Du behöver
- 600-700 g rå, tärnad potatis
- 1 stor (150 g) gul lök, tärnad
- 2 msk smör
- 1 +1 tsk salt
- 1 +1 krm svartpeppar
- 1 liter grovt hackad färsk eller fryst blandsvamp
- 2 msk olivolja
- 1 dl hackad bladpersilja
- Senapssås:
- 1/2 dl mjölk
- 1 1/2 dl mellangrädde, 27 %
- ca 3 msk grovkornig söt senap
Gör så här
1
Fräs potatis och lök i smör. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och låt steka mjukt under lock på svag värme.
2
Fräs svampen i olivolja på medelstark värme tills vätskan kokat in. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och blanda med potatis-lökblandningen.
3
Koka upp mjölk och grädde till såsen. Rör ner senapen och smaka av. Om du vill ha såsen tjockare, red såsen med maizenamjöl utrört i lite mjölk.
4
Servera pytten överströdd med hackad persilja till såsen och nystekta isterband.
En favorit från Roger Karlsson, isterbandsälskare och köksmästare på Vasamuseets restaurang.
Välj korv till som passar vid eventuell allergi.