Italiensk vetedeg

Du behöver 50 g jäst 5 dl Ljummet vatten 2 tsk salt 1 dl olivolja vetemjöl ca 14 dl Gör så här Smula jästen i...


0 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl Ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • vetemjöl ca 14 dl

Gör så här

Smula jästen i degbunken. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt salt och olja. Arbeta in vetemjölet, men spara sista decilitern att justera med. Degen ska vara relativt lös, men måste gå att forma. Täck med bakduk och plast. Ställ degen att jäsa ungefär 45 minuter till dubbel storlek.


Kommentar:
Den här degen fungerar bra i t.ex lökbullar, potatiskaka rosmarin, mustigt tomatbröd, bitska olivbullar och grönt ostbröd. (Klicka på rubrikerna nedan för recept.)
Degen tål att jäsa upp flera gånger, vilket den lätt kan komma att göra om man vill baka olika sorters bröd av samma deg.
Man kan också göra dubbel sats, eller halvera satsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top