Du behöver
- 200 g smör
- 2.25 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 st äggula
- 1 st ägg
- 5.5 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g valnötter
1 dl ingefärs- eller aprikosmarmelad
Garnering:
florsocker
Gör så här
1
Rör smör, socker och vaniljsocker till en smidig kräm. Rör ner äggulan och ägget och därefter mjölet. Det ska bli en fet och fast deg. Täck den med plastfilm och låt den vila i kylen i 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.
2
Mixa eller finhacka valnötterna och blanda med marmeladen. Lägg upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i fyra delar. Rulla varje del till en tjock korv. Skiva varje korv i 8 bitar. Platta till dem med handen och gör en liten grop i varje. Lägg en klick av fyllningen i och vik upp kanten. Lägg kakorna på en plåt och grädda dem i 15 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna på galler och pudra över florsocker.