Järngröt

Du behöver 4 msk linfrö 1.5 dl Friggs eller Risenta skalad hirs 9 st aprikoser katrinplommon eller 1-2 dl russin 1 l vatten + ca...


4 portioner

Du behöver

  • 4 msk linfrö
  • 1.5 dl Friggs eller Risenta skalad hirs
  • 9 st aprikoser katrinplommon eller 1-2 dl russin
  • 1 l vatten + ca 1 dl
  • 4 dl rågflingor eller havregryn

Gör så här

Lägg linfrö, hirs och torkad frukt i blöt i vattnet över natten, 10-12 timmar. Koka sedan upp blandningen och sjud på svag värme cirka 20 minuter. Späd med lite vatten. Tillsätt grynen och koka upp. Ta kastrullen från värmen, sätt på locket och låt stå på träskärbräda cirka 10 minuter, så att gröten får svälla och bli lagom tjock.


Kommentar:
Ett recept från Ottsjökocken Lars-Göran Larsson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top