Jordgubbssallad med basilikasås

Du behöver 1 l jordgubbar 1 st blandad sallad t 0.5 st knippe salladslök eller ett par färska gula lökar 0.5 st gurka 200 g...


4 portioner

Du behöver

  • 1 l jordgubbar
  • 1 st blandad sallad t
  • 0.5 st knippe salladslök eller ett par färska gula lökar
  • 0.5 st gurka
  • 200 g sockerärter färska
  • kassler ca 12 tunna skivor

Basilikasås:

9 st basilikablad
2 msk olivolja god
2.5 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk lime eller citron
2 dl gräddfil

Gör så här

1
Skölj jordgubbarna och grönsakerna. Rensa jordgubbarna och dela dem i fjärdedelar. Skiva lök och gurka. Förväll sockerärterna hastigt i kokande vatten och spola dem sedan i kallt vatten. Stek kasslerskivorna och låt dem rinna av. Bottna ett stort fat eller portionstallrikar med sallatsbladen. Lägg sedan på grönsaker, kassler och jordgubbar.

2
Strimla basilikabladen och mosa dem sedan i mortel tillsammans med olivolja. Krydda med salt och peppar, tillsätt lime- eller citronsaft och rör ner gräddfilen. Ställ gärna såsen kallt ett par timmar före servering så får den fin basilikasmak och en ljust grön färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top