Junisallad

Du behöver ca 50 g färska spenatblad 1 klyfta isbergssallat 4-6 färska champinjoner 1 liten bit purjolök 1 avokado citron 4-6 valnötskärnor 2 kokta ägg...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • ca 50 g färska spenatblad
  • 1 klyfta isbergssallat
  • 4-6 färska champinjoner
  • 1 liten bit purjolök
  • 1 avokado
  • citron
  • 4-6 valnötskärnor
  • 2 kokta ägg
  • italiensk salladskrydda
  • olivolja
  • 1 burk sardiner i olja

Gör så här

1
Skölj och ansa spenatbladen noga och dela dem i bitar. Strimla isbergssallaten ganska fint. Skölj, ansa och dela champinjonerna och strimla purjon.

2
Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur avokadoköttet ur skalet och pressa över lite citron, så att det inte mörknar. Grovhacka valnötterna. Varva alla ingredienser direkt på tallrikar eller i portionsskålar.

3
Lägg på de kokta äggen. Krydda med italiensk salladskrydda. Häll på lite olivolja. Servera sardinerna som de är till salladen, eller grilla dem helt hastigt i en grillpanna.

4
Bjud bröd till, det ger alltid lite extra mättnad när man äter sallad.


Kommentar:
Det här är en laktosfri rätt. Både spenat och sardiner är relativt goda kalciumkällor med 93 mg respektive 175 mg kalcium/100 g.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top