Du behöver
- ca 50 g färska spenatblad
- 1 klyfta isbergssallat
- 4-6 färska champinjoner
- 1 liten bit purjolök
- 1 avokado
- citron
- 4-6 valnötskärnor
- 2 kokta ägg
- italiensk salladskrydda
- olivolja
- 1 burk sardiner i olja
Gör så här
1
Skölj och ansa spenatbladen noga och dela dem i bitar. Strimla isbergssallaten ganska fint. Skölj, ansa och dela champinjonerna och strimla purjon.
2
Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur avokadoköttet ur skalet och pressa över lite citron, så att det inte mörknar. Grovhacka valnötterna. Varva alla ingredienser direkt på tallrikar eller i portionsskålar.
3
Lägg på de kokta äggen. Krydda med italiensk salladskrydda. Häll på lite olivolja. Servera sardinerna som de är till salladen, eller grilla dem helt hastigt i en grillpanna.
4
Bjud bröd till, det ger alltid lite extra mättnad när man äter sallad.
Det här är en laktosfri rätt. Både spenat och sardiner är relativt goda kalciumkällor med 93 mg respektive 175 mg kalcium/100 g.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.