Du behöver
- 8 st äggulor
- 4 msk strösocker
- 1.5 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 dl russin
- 8 st äggvitor hårt vispade
- 2 msk smör till stekning
Gör så här
1
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk, vetemjöl och salt. Rör till en slät smet. Låt den stå i 10 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner russin i smeten. Vänd till sist försiktigt ner äggvitorna.
2
Hetta upp en stekpanna och smält lite smör. Häll i en fjärdedel av smeten och grädda den några minuter på svag värme. Det ska bli en tjock pannkaka. Vänd den när den fått fin färg. Grädda i några minuter till på andra sidan. Dela pannkakan med en gaffel i 6-8 delar. Grädda resten av pannkakorna och gör likadant. Pudra över strösocker. Servera med fruktkompott eller sylt.
En av Österrikes nationalrätter.
Använd gärna en liten stekpanna så blir det lättare att vända pannkakan.