Kaiserschmarrn

Du behöver 8 st äggulor 4 msk strösocker 1.5 dl mjölk 4 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 1 dl russin 8 st äggvitor hårt vispade...


4 portioner

Du behöver

  • 8 st äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 8 st äggvitor hårt vispade
  • 2 msk smör till stekning

Gör så här

1
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk, vetemjöl och salt. Rör till en slät smet. Låt den stå i 10 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner russin i smeten. Vänd till sist försiktigt ner äggvitorna.

2
Hetta upp en stekpanna och smält lite smör. Häll i en fjärdedel av smeten och grädda den några minuter på svag värme. Det ska bli en tjock pannkaka. Vänd den när den fått fin färg. Grädda i några minuter till på andra sidan. Dela pannkakan med en gaffel i 6-8 delar. Grädda resten av pannkakorna och gör likadant. Pudra över strösocker. Servera med fruktkompott eller sylt.


Kommentar:
En av Österrikes nationalrätter.
Använd gärna en liten stekpanna så blir det lättare att vända pannkakan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top