Läsar-recept

Kanelkaka

Du behöver 175 g smör 2.5 dl strösocker 2 st ägg 4.5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 msk bakpulver 0.5 tsk salt 2.5 dl...


1 portion

Du behöver

  • 175 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl gräddfil

Fyllning:

1 dl strösocker + 1 msk kanel

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Rör smör och socker så att det blir ljust och krämigt. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med gräddfilen.

3
Smörj och bröa en kakform som rymmer minst 1 1/2 liter. Blanda socker och kanel. Häll i hälften av smeten. Strö över hälften av kanelblandningen. Häll i resten av smeten och strö över resten av kanelblandningen.

4
Grädda kakan tills en provsticka känns torr, 30-45 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top