Du behöver
- 175 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 4.5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 2.5 dl gräddfil
Fyllning:
1 dl strösocker + 1 msk kanel
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Rör smör och socker så att det blir ljust och krämigt. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med gräddfilen.
3
Smörj och bröa en kakform som rymmer minst 1 1/2 liter. Blanda socker och kanel. Häll i hälften av smeten. Strö över hälften av kanelblandningen. Häll i resten av smeten och strö över resten av kanelblandningen.
4
Grädda kakan tills en provsticka känns torr, 30-45 minuter.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.