Kaprisstekta leverskivor

Du behöver 750 g palsternackor 3 dl vatten 1/2 tsk salt Sås: 2 msk smör eller margarin 4 msk vetemjöl 2 dl palsternacksspad 2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 750 g palsternackor
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • Sås:
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl palsternacksspad
  • 2 dl kaffegrädde eller mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • grovt hackad, färsk mejram
  • Att äta till:
  • 400 g tunt skivad lever
  • kapris

Gör så här

1
Skala och tärna palsternackorna. Lägg tärningarna i kokande, saltat vatten och låt dem sjuda mjuka cirka 10 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av. Spara spadet.

2
Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Rör i mjölet och låt det fräsa lite. Lyft bort från värmen och häll i spad och grädde. Rör om kraftigt och låt stuvningen koka upp under fortsatt omrörning med ordentlig bottenkänning. Sänk värmen så att stuvningen inte bränner vid. Det räcker att såsen småkokar 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i palsternackstärningarna och blanda i mejram. Låt allt bli hett. Stek den tunnskivade levern i lite matfett. Det räcker nästan att bara vända skivorna i den varma pannan. Strö över kapris då skivorna vänds.


Kommentar:
Vill du inte ha lever kan du byta ut den mot frukostkorv, isterband eller liknande.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top