Karl Alfredsoppa med pannkaka

Du behöver 1 paket (250 g) djupfryst bladspenat eller 500 g färsk spenat 2 msk smör 2 msk vetemjöl 6 dl buljong gjord på grönsaksfond...


3 portioner

Du behöver

  • 1 paket (250 g) djupfryst bladspenat eller 500 g färsk spenat
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl buljong gjord på grönsaksfond
  • eller kalvfond på flaska
  • (salt och svartpeppar)
  • 3 msk crème fraîche
  • paprikapulver
  • Mikropannkaka:
  • 2 ägg
  • 2 tsk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 stort, saftigt äpple, ca 200 g
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 msk brun farin

Gör så här

1
Tina den frysta spenaten i sin förpackning på låg effekt några minuter samt mikra den på hög effekt (850 W) ett par minuter. Eller skölj den färska och mikra den under lock på hög effekt (850 W) i 3 minuter.

2
Fräs smöret i en rymlig kastrull och rör i mjölet.

3
Späd under omröring med buljongen, som man blandat enligt anvisningarna på flaskan. Sjud under omröring i cirka 3 minuter. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Blanda i spenaten utan vätskan som bildats.

4
Vid serveringen; klicka i crème fraîche på toppen och dofta över med paprikapulver.

5
Mikropannkaka: Vispa ägg och mjöl slätt. Vispa i mjölken. Rör i salt och socker.

6
Skala och kär na ur äpplet och skiva det tunt.

7
Lägg äppelskivorna i en mikrosäker form och häll smeten över. Mikra på hög effekt (850 W) i cirka 8 minuter. Strö över kanel och socker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top