Katjas pecannötkakor

Du behöver 1.5 dl vetemjöl 1.25 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker 2 msk smör 1 dl brun farin 0.75 dl strösocker salt en nypa 1...


30 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.25 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk smör
  • 1 dl brun farin
  • 0.75 dl strösocker
  • salt en nypa
  • 1 st ägg
  • 50 g pecannötter eller valnötter
  • 100 g choklad hackad vit

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Blanda mjöl med bikarbonat och vaniljsocker. Rör smör och socker, tillsätt salt och ägg och rör lite till. Tillsätt hackade nötter och hackad vit choklad samt mjölblandningen. Dela degen i 30 bitar och forma små kulor.

3
Grädda på papprad plåt 8-10 minuter (kakorna flyter ut till rundlar cirka 6 cm i diameter, så lägg kulorna ganska glest).

4
Låt kakorna svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top