Kikärtspuré

Du behöver 250 g kikärter blötlagda, kokta 4 st vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré 2 msk örtsalt 1 st gul lök 2 dl vatten 2 st...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 250 g kikärter blötlagda, kokta
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk örtsalt
  • 1 st gul lök
  • 2 dl vatten
  • 2 st kokta kalla potatisar
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

Mät upp allt utom oljan i en matberedare och kör det hela till en smidig smet. Tillsätt oljan lite i taget med maskinen i gång.


Kommentar:
Ett recept från Ottsjökocken Lars-Göran Larsson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top