Konjaksplommon

Du behöver 1 l plommon (500 g) Sockerlag: 1 dl strösocker 0.5 dl vatten 0.5 dl eau de vie Tillbehör: glass eller lättvispad grädde mandel...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 l plommon (500 g)

Sockerlag:

1 dl strösocker
0.5 dl vatten
0.5 dl eau de vie

Tillbehör:

glass eller lättvispad grädde
mandel flisad och rostad

Gör så här

1
Skölj plommonen. Häll socker, vatten och konjak i en skål som rymmer plommonen. Kör lagen 1 minut på högsta effekt i mikron. Ta ut och rör så att sockret löser sig. Lägg i plommonen. Lägg på ett lock och kör i 2 1/2 minut. Rör om så att plommonen blandas. Kör i ytterligare 4 minuter tills plommonen är mjuka, men inte sönderkokta.

2
Servera dem ljumma med glass eller lättvispad grädde och flisad, rostad mandel.

3
PS. Sockerlagen räcker faktiskt till 1 kg plommon. Öka då mikrotiderna för plommen till 3+4 minuter.


Kommentar:
Mogna plommon kokar du bäst i mikron, då blir alla plommon genomkokta utan att bli mosiga.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top