Korngrynspudding

Du behöver Till formen: smör margarin eller olja Puddingen: 3 dl korngryn 6 dl vatten 8 dl mjölk 4 msk smör eller margarin 1 st...


8 portioner

Du behöver

Till formen:

smör margarin eller olja

Puddingen:

3 dl korngryn
6 dl vatten
8 dl mjölk
4 msk smör eller margarin
1 st lök gul + matfett
4 st ägg
1.5 msk honung
2 tsk kryddpeppar krossad
1 tsk salt

Gör så här

1
Lägg korngrynen i blöt i vattnet över natten. Koka upp grynen i samma vatten med mjölk och matfett. Låt koka 15 minuter.

2
Finhacka löken. Låt den fräsa mjuk i lite matfett i stekpanna eller mikro. Låt kallna.

3
Blanda ner i “gröten”: lök, ägg, honung, kryddpeppar och salt. Häll i en smord ugnssäker form, cirka 25 cm i diameter. Grädda i 225 graders ugnsvärme cirka 30 minuter. Låt puddingen svalna något innan den serveras.


Kommentar:
Vi dukar upp ett härligt julbord, lika klassiskt som modernt. Klicka på länkarna för övriga rätter från julbordet!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top