Körsbärskaka

Du behöver 2 dl vetemjöl 100 g smör 0.25 dl vatten 1 dl mandel grovt hackad 1 st citron det rivna skalet 2 st kiwifrukter...


10 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 0.25 dl vatten
  • 1 dl mandel grovt hackad
  • 1 st citron det rivna skalet
  • 2 st kiwifrukter tärnade
  • körsbär ca 5 dl urkärnade färska
  • 1 st crème fraîche (2 dl) valfri fetthalt
  • 1.5 dl körsbärsmarmelad

Gör så här

Arbeta snabbt ihop en deg av mjöl, smör och vatten. Låt den vila någon timme i kylskåpet. Tryck ut degen i en springform (24 cm i diameter). Strö över mandel och citronskal. Grädda kakan i 225 graders ugnsvärme cirka 15 minuter eller tills den har fått en gyllengul ton. Låt svalna. Lossa kakan från formen. Fördela kiwibitar, körsbär, crème fraîche och marmelad. Kakan håller sig knaprig i ett par dagar om så behövs.


Kommentar:
En härligt småsyrlig kaka som i avnjuts till kaffet eller favoritdrycken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top