Korv i sötsur persiljesås

Du behöver 400 g falukorv 1 st morötter knippa färska 1 st klyftpotatis påse fryst Persiljesås: 2 msk grönsaksfond eller 1 tärning grönsaksbuljong 5 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g falukorv
  • 1 st morötter knippa färska
  • 1 st klyftpotatis påse fryst

Persiljesås:

2 msk grönsaksfond eller 1 tärning
grönsaksbuljong
5 dl vatten
2 msk vetemjöl
1 msk ättiksprit
1.5 msk strösocker
salt och peppar
1 dl hackad persilja

Gör så här

1
Skiva korven, som ska värmas direkt i såsen. Riv morötterna. Pensla potatisarna lätt med olja och grilla i ugnen, eller på finmaskigt galler på utegrillen.

2
Blanda fond, vatten och vetemjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Smaka av med ättiksprit, socker, salt och peppar. Vänd ner persilja och därefter korvskivor. Sjud ett par minuter tills korven är genomvarm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top