Kött- och basilikabollar

Du behöver 400 g köttfärs 2 msk matlagningsyoghurt 2 krm svartpeppar 3/4 tsk salt 100 g fetaost i små kuber basilikablad Sås: 1 burk krossade...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g köttfärs
    2 msk matlagningsyoghurt
    2 krm svartpeppar
    3/4 tsk salt
    100 g fetaost i små kuber
    basilikablad
    Sås:
    1 burk krossade tomater
    2 msk chilisås, gärna stark
    2 krm salt
    1 tsk chilipeppar
    2 krm oregano

Gör så här

1
Blanda köttfärsen med yoghurt, svartpeppar och salt. Forma 10-12 ganska stora köttbullar med fuktad hand. Rulla in en kub fetaost i ett basilikablad och tryck in i köttbullen. Stek köttbullarna på medelvärme.

2
Häll upp tomatkrosset i en kastrull tillsammans med chilisås, salt och chilipeppar. Låt såsen koka några minuter och smula i oregano. Servera såsen till köttbullarna med bara brytbröd och färska grönsaker. Eventuellt också med ugnsstekt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top