Kräftspätta

Du behöver 300 g spättafiléer färsk eller djupfryst 2 msk mjukost med kr 1 pkt broccoli (250 g) salt citronpeppar Tillbehör: citron kokt, pressad potatis,...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 300 g spättafiléer färsk eller djupfryst
  • 2 msk mjukost med kr
  • 1 pkt broccoli (250 g)
  • salt
  • citronpeppar

Tillbehör:

citron kokt, pressad potatis, några purjoringar

Gör så här

1
Tina frysta spättafiléer på låg effekt i mikrougn så att de går att sära på. Klicka kräftosten på filéernas köttsidor.

2

3
Vik filéerna dubbla och lägg i en mikrosäker form. (Lagar man endast en portion, mikrar man direkt på tallriken.)

4

5
Mikra på näst högsta effekt i cirka 4 minuter. Låt värmeutjämna ett par minuter. Tina och mikra broccolin några minuter så att lite knaprighet är kvar. Krydda om det behövs.

6

7
Pressa den kokta potatisen på tallrikarna direkt och servera fisken med purjoringar och citronklyfta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top