Läsar-recept

Kråkbärsgelé à la Lannäslund

Du behöver 1 l kråkbär 2 dl jordgubbar 1 dl hallon 5 dl vatten 350 g strösocker 1 st melatin påse blå 1 tsk citronsyra...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 l kråkbär
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 dl hallon
  • 5 dl vatten
  • 350 g strösocker
  • 1 st melatin påse blå
  • 1 tsk citronsyra

Gör så här

1
Koka bären tillsammans med vattnet tills bären mist sin färg, cirka 10 minuter. Sila bort bären.

2
Ta undan 1/2 dl av sockret och blanda det med melatinet.

3
Koka upp den silade saften, tillsätt socker och citronsyra. Rör ner sockret och melatin-blandningen och låt gelén koka 1 minut. Skumma gelén väl.

4
Häll upp gelén i väl rengjorda små burkar.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top