Kretiskt brytbröd och pitoles

Du behöver 25 g jäst 2 dl 37-gradigt vatten 1/2 tsk salt 1/2 dl olivolja 5-6 dl vetemjöl Fyllning: 1 dl keso 2 msk hackad,...


1 portion

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl 37-gradigt vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 dl keso
  • 2 msk hackad, färsk mynta

Gör så här

1
Rör ut smulad jäst med vattnet i bunke. Blanda i salt, olja och det mesta mjölet, arbeta degen kraftigt. Knåda med resten av mjölet på bakbord. Ta undan 1/4 av degen.

2

3
Forma den stora degklimpen till en limpa, låt jäsa 30 minuter på papprad plåt. Skåra ytan. Grädda i ugnens nedre del, cirka 20 minuter i 250 grader.

4
Kavla den lilla degen knappt en halv centimeter tjock och ta ut rundlar, cirka 8 cm i diameter.

5

6
Rör keson med mynta, fördela fyllningen mitt på rundlarna. Vik över degen till halvmånar och tryck fast kanten noga med gaffel.

7

8
Grädda tills ytan börjar ta färg, cirka 6 minuter i övre delen av 225-gradig ugn. Servera som efterrätt med flytande honung att ringla över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top