Du behöver
- 25 g jäst
- 2 dl 37-gradigt vatten
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl olivolja
- 5-6 dl vetemjöl
- Fyllning:
- 1 dl keso
- 2 msk hackad, färsk mynta
Gör så här
1
Rör ut smulad jäst med vattnet i bunke. Blanda i salt, olja och det mesta mjölet, arbeta degen kraftigt. Knåda med resten av mjölet på bakbord. Ta undan 1/4 av degen.
2
3
Forma den stora degklimpen till en limpa, låt jäsa 30 minuter på papprad plåt. Skåra ytan. Grädda i ugnens nedre del, cirka 20 minuter i 250 grader.
4
Kavla den lilla degen knappt en halv centimeter tjock och ta ut rundlar, cirka 8 cm i diameter.
5
6
Rör keson med mynta, fördela fyllningen mitt på rundlarna. Vik över degen till halvmånar och tryck fast kanten noga med gaffel.
7
8
Grädda tills ytan börjar ta färg, cirka 6 minuter i övre delen av 225-gradig ugn. Servera som efterrätt med flytande honung att ringla över.