Kronans festligaste nöttårta

Du behöver 3 kokta, kalla potatisar (ca 3 dl riven) 150 g hasselnötter 3 ägg 1 dl strösocker 1/2 dl brun farin 75 g smör...


0 portioner

Du behöver

  • 3 kokta, kalla potatisar (ca 3 dl riven)
  • 150 g hasselnötter
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl brun farin
  • 75 g smör
  • Citronsås:
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk pressad citronsaft

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Riv potatisen på rivjärnets fina sida. Mal nötterna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör smöret mjukt och rör ner äggsmeten i det. Tillsätt potatis och nötter och rör tills allt är blandat. Häll smeten i en rund, smord och bröad form, 22 cm i diameter.

3
Grädda kakan i ugnen cirka 40 minuter. Låt den svalna något och stjälp sedan upp den att kallna. Servera med citronsåsen eller vispad grädde.

4
Citronsås: Rör äggulor och socker pösigt. Blanda ner citronskal och -saft. Vispa grädden och tillsätt den.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top