Du behöver
- 300 g lax (eller färsk tonfisk)
- 300 g fläskfilé
- 3 st kycklingfiléer
- 2 st chorizokorvar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st lök stor gul
- saft av en halv grapefrukt
- 0.5 dl hackad koriander
Gör så här
1
Skär lax och kött i tre cm stora bitar. Dela korvarna i fyra bitar. Skala och dela vitlöken i fyra bitar. Skala och skiva löken grovt. Lägg bitarna i grupper i en blötlagd lergryta eller annan ugnssäker gryta som har lock. Pressa över grapefruktsaft. Strö över cirka hälften av koriandern.
2
Ställ i kall ugn och sätt ugnen på 200 grader. Tillaga i cirka 45 minuter. Strö över resten av koriandern vid serveringstillfället.
Tonfisk, kött och kryddig korv inlindad i grov väv och nergrävd med glödande kol omkring är en traditionell rätt på Påskön. Vi har förenklat rätten och anpassat tilllagningen till det moderna köket. Men gott blir det ändå. En rätt fylld med must och saftighet.