Kryddig rådjursstek

Du behöver 1 st rådjursstek (ca 2 kg) Dag 1: 1 dl farinsocker Dag 2: 1 msk svartpeppar hel 1 msk kryddpeppar hel 2.5 msk...


6 portioner

Du behöver

  • 1 st rådjursstek (ca 2 kg)

Dag 1:

1 dl farinsocker

Dag 2:

1 msk svartpeppar hel
1 msk kryddpeppar hel
2.5 msk enbär
5 st lagerblad
1 tsk kryddnejlika malen
1.5 msk salt

Dag 3:

1 dl rött vin

Gör så här

1
Klappa in hela steken med farinsocker och lägg den i en bunke. Låt den stå, övertäckt, i kylskåp över en dag.

2
Stöt svartpeppar, kryddpeppar och enbär i en mortel, smula i lagerblad och blanda med kryddnejlika och salt.

3
Fördela kryddblandningen över steken.

4
Låt steken stå ytterligare en dag, övertäckt, i kylskåp.

5
Sätt ugnen på 150 grader.

6
Lägg steken i en trång ugnsform och häll på rödvin.

7
Sätt en termometer i den tjockaste delen av steken. Den är färdig när termometern visar 70 grader. Det tar cirka 2 timmar.

8
Låt steken svalna i sitt spad.

9
Skär upp den i tunna skivor och servera med aprikos-mandelchutney och örtsnurror.


Kommentar:
Den här rätten tar visserligen tre dagar att göra, men är ändå inte särskilt svårt att lyckas med.
Med kastanjesoppa till förrätt och geraniumglass med frusna bär till dessert är menyn fullbordad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top