Kryddiga färsbullar med curry

Du behöver 1 knippa persilja 1 knippa basilika 2 ägg 2 msk osötat ströbröd 1 finhackad gul lök 3/4 tsk salt 2 krm nymalen vitpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa basilika
  • 2 ägg
  • 2 msk osötat ströbröd
  • 1 finhackad gul lök
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 500 g blandfärs
  • smör/margarin till stekning
  • Currysås:
  • 1 liten purjolök
  • 1 msk smör/margarin
  • 1-2 msk curry
  • 2 1/2 dl vatten
  • 3/4 msk grönsaksfond
  • 1 1/2 dl crème fraîche
  • 1 msk nypressad citronsaft
  • ca 1 msk maizenaredning (ljus sås)
  • strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 knippa färsk koriander
  • Att äta till:
  • kokt ris

Gör så här

1
Finhacka persilja och basilika. Blanda det med ägg, ströbröd, lök, salt och peppar. Låt stå 5 minuter. Tillsätt färsen. Rör om väl. Forma till 12 bullar. Platta till något.

2
Stek färsbullarna till vacker färg på båda sidorna. Efterstek dem på svag värme eller i mikrougn.

3
Ansa och strimla purjolöken.

4
Smält smöret i en liten kastrull. Lägg i purjon och strö på curryn. Låt fräsa någon minut på svag värme. Tillsätt vatten+fond, crème fraîche och citronsaft. Rör i maizenaredning så mycket att såsen blir simmig. Smaka av med socker.

5
Hacka koriandern och blanda ner i såsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top