Du behöver
- 1 knippa persilja
- 1 knippa basilika
- 2 ägg
- 2 msk osötat ströbröd
- 1 finhackad gul lök
- 3/4 tsk salt
- 2 krm nymalen vitpeppar
- 500 g blandfärs
- smör/margarin till stekning
- Currysås:
- 1 liten purjolök
- 1 msk smör/margarin
- 1-2 msk curry
- 2 1/2 dl vatten
- 3/4 msk grönsaksfond
- 1 1/2 dl crème fraîche
- 1 msk nypressad citronsaft
- ca 1 msk maizenaredning (ljus sås)
- strösocker
- 1 krm salt
- 1 knippa färsk koriander
- Att äta till:
- kokt ris
Gör så här
1
Finhacka persilja och basilika. Blanda det med ägg, ströbröd, lök, salt och peppar. Låt stå 5 minuter. Tillsätt färsen. Rör om väl. Forma till 12 bullar. Platta till något.
2
Stek färsbullarna till vacker färg på båda sidorna. Efterstek dem på svag värme eller i mikrougn.
3
Ansa och strimla purjolöken.
4
Smält smöret i en liten kastrull. Lägg i purjon och strö på curryn. Låt fräsa någon minut på svag värme. Tillsätt vatten+fond, crème fraîche och citronsaft. Rör i maizenaredning så mycket att såsen blir simmig. Smaka av med socker.
5
Hacka koriandern och blanda ner i såsen.