Kummingulash

Du behöver 2 grovhackade gula lökar 2 msk (raps)olja 1 1/2 msk paprikapulver 500 g grytbitar av rostbiff eller innanlår 1 burk hela tomater 2...


4 portioner

Du behöver

  • 2 grovhackade gula lökar
    2 msk (raps)olja
    1 1/2 msk paprikapulver
    500 g grytbitar av rostbiff eller innanlår
    1 burk hela tomater
    2 finhackade vitlöksklyftor
    2 msk kalvfond (Bongs)
    1 lagerblad
    2 grovstrimlade röda paprikor
    1 msk lätt krossade kumm

Gör så här

1
Låt löken svetta sig genomskinlig i oljan på knapp medelvärme i tjockbottnad gryta. Dra grytan från värmen och innan du rör i paprikan. Lägg i köttet, det ska inte brynas först. Späd med tomatburkens hela innehåll, strö i vitlök, droppa i fond och lägg i lagerbladet. Sjud under lock på svag värme cirka 30 minuter.

2
Prova med en sticka om köttet känns ätfärdigt. Blanda i så fall i paprika och kummin och låt puttra 5 minuter ytterligare. Servera med kokt pressad potatis och sallad av grönsallat och brytbönor, eventuellt med lite vinägrettsås på.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top