Kumminrödkål

Du behöver 1 st rödkålshuvud ca 1 kg 2 msk smör 0.5 dl sirap gärna med malt 0.5 msk kumminfrö lätt stötta 3.5 st äpplen...


6 portioner

Du behöver

  • 1 st rödkålshuvud ca 1 kg
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl sirap gärna med malt
  • 0.5 msk kumminfrö lätt stötta
  • 3.5 st äpplen syrliga
  • 3 msk vinäger
  • 0.5 msk salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 0.5 dl svartvinbärssaft

Gör så här

1
Ansa kålhuvudet och dela det i kvartar, skär bort rotstocken. Halvera kvartarna för hanterlighets skull och strimla kålen fint med vass kniv.

2
Smält smöret i rostfri gryta, minst 4 liter. Lägg i kål, ringla sirap över. Låt fräsa en stund under omrörning, blanda i kummin.

3
Skala, tag ur och klyfta äpplena, blanda dem och vinägern med kålen. Koka allt mjukt på svag värme under lock, det tar cirka 1 1/2 timme. Rör om emellanåt.

4
Smaka av med salt, peppar och saft, blanda väl.

5
Kålen kan frysas.


Kommentar:
Vi dukar upp ett härligt julbord, lika klassiskt som modernt. Klicka på länkarna för övriga rätter från julbordet!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top