Kumminstuvad kål

Du behöver spetskål eller kinakål vatten salt 2 msk smör 3 msk vetemjöl 6 dl mjölk 2 tsk kumminfrö 0.75 tsk salt 2 krm vitpeppar...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • spetskål eller kinakål
  • vatten
  • salt
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 2 tsk kumminfrö
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar malen
  • 0.5 tsk strösocker

Gör så här

1
Ansa kålen och skiva den till strimlor. Koka dem 3 minuter i saltat vatten, låt rinna av väl.

2
Smält smöret i kastrull, rör i mjöl, späd med mjölk och koka upp under omrörning.

3
Blanda i lätt stött kummin, salt, peppar och socker och sjud såsen 5 minuter innan kålen vänds i och serveras.


Kommentar:
Passar bra till potatisbäddad limekyckling.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top