Kyckling i jordnötssås

Du behöver 1 st kyckling 2 msk smör 1 tsk salt 2 krm peppar 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 300 g jordnötter 0.5...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 300 g jordnötter
  • 0.5 dl olja
  • vatten ca 2 dl

Gör så här

1
Dela kycklingen mitt itu. Skär loss låren och vingarna och dela resten av kycklingen i bitar. Bryn kycklingbitarna i smöret tills de är ljusbruna runt om och lägg dem sedan i en gryta. Krydda med salt och peppar.

2
Skala lökarna och vitlöken och hacka dem ganska smått. Fräs löken i lite smör och lägg i dem tillsammans med kycklingen.

3
Mixa jordnötterna smått tillsammans med oljan och lägg i grytan. Späd med vatten och låt grytan koka under lock ca 20 minuter. Smaka av om det är lagom kryddat. Servera med ris.


Kommentar:
Ett recept från Mocambique!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top