Du behöver
- 3.5 st morötter
- 1 st purjolök medelstor
- 500 g kycklingfilé
- 1 bitar färsk ingefära
- 1 st limefrukt
- olivolja
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vispgrädde
- 1 st hönsbuljongtärning
- citrontimjan färsk
- salt
- peppar
- 4 st ris eller couscous
Gör så här
1
Strimla morötterna och purjon, ganska tunt, och skär kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Hacka ingefäran fint och pressa och riv limefrukten.
2
Bryn kycklingen lite lätt (den ska inte vara riktigt genomstekt!) och lägg den sedan på ett fat åt sidan en liten stund.
3
Bryn grönsakerna, tillsätt grädden (2+1 dl), limesaften och limeskalet, ingefäran och hönsbuljongen och låt koka ihop en stund. Lägg i kycklingbitarna och låt dem koka en stund, tills de är genomstekta. Smaka av med citrontimjan, salt och peppar.
4
Servera med ris eller couscous, samt ett gott vin därtill. Smaklig måltid!
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj ris om du är glutenintolerant.