Kycklingfilé med sås

Du behöver 4 st kycklingfilé färska eller tinade soja ca 2 msk japansk 1 msk dijonsenap fransk osötad 2.5 dl mellangrädde rosépeppar ca 1 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfilé färska eller tinade
  • soja ca 2 msk japansk
  • 1 msk dijonsenap fransk osötad
  • 2.5 dl mellangrädde
  • rosépeppar ca 1 tsk krossad

Franska ärter:

1 st lök finhackad liten gul
1.5 msk smör eller margarin
250 g gröna ärter (små fina)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 st isbergssallad strimlad

Att äta till:

kokt ris

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Ansa filéerna om det behövs och lägg dem i en ugnssäker form.

3
Häll på och pensla filéerna med soja, blandad med senap. Häll grädden runt om.

4
Låt formen stå i ugnen 30 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden. Ta ut den färdiga rätten och strö rosépeppar över.

5
Koka ris och laga till franska ärter medan kycklingen står i ugnen:

6
Fräs löken glansig i 1 msk matfett. Tillsätt ärterna, strö över salt och peppar och låt det hela fräsa under lock på rätt svag värme cirka 5 minuter. Blanda i strimlad sallat. Tillsätt 1/2 msk matfett och sjud vidare ett par minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top